Sosyal Medya

Güncel

Kudüs’ü işgal etmek dünya düzenini bozmaktır

Dünyaca ünlü 50’den fazla akademisyen, 15’inci Beytülmaksid Uluslararası Akademik Konferansı için Küçükçekmece’de buluştu.



Dünyaca ünlü 50’den fazla akademisyen, 15’inci Beytülmaksid Uluslararası Akademik Konferansı için Küçükçekmece’de buluÅŸtu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmece Belediyesi ile Sabahattin Zaim Üniversitesi öncülüÄŸünde gerçekleÅŸtirilen konferansın açılışına, AK Parti Dış Ä°liÅŸkilerden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, Küçükçekmece Belediye BaÅŸkanı Temel Karadeniz, BaÅŸkan Yardımcıları, Ä°stanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ile Uluslararası Ä°liÅŸkiler Bölümü ÖÄŸretim Üyesi ve Konferans BaÅŸkanı Prof. Dr. Abdal Fettah El Awaisi katıldı. Açılışta söz alan Prof. Dr. Yasin Aktay, Küçükçekmece Belediye BaÅŸkanı Temel Karadeniz ve Sebahattin Zaim Üniversitesi’ne teÅŸekkür ederek, “Hepimiz Beytülmakdis’in yurttaÅŸlarıyız. Kudüs’e dair bir ilgiyi bizler sürekli kılmak zorundayız. Bilgi demek sadece bir entelektüel bilgi yığını demek deÄŸildir. Hayatı, toplumu deÄŸiÅŸtirebilen bir ilim demektir. DeÄŸiÅŸime yol açan bir bilinç, iradeye dönmediÄŸi zaman kuru bir bilgi olarak kalır. Kudüs tüm Ä°slam medeniyetlerini içinde barındıran bir modeldir. Kudüs’ü iÅŸgal etmek demek, dünyanın düzenini bozmak demektir” dedi.

DUAMIZI RABBÄ°M KABUL ETSÄ°N VE ORADAKÄ° ZULMÜ KALDIRSIN

 Mescid-i Aksa’nın yetim kalmasında dünyadaki Müslümanların payının büyük olduÄŸuna deÄŸinen Temel Karadeniz ise, “Mescid-i Aksa ve Kudüs denildiÄŸi zaman gözleri yaÅŸaran bir CumhurbaÅŸkanımız olduÄŸu için çok ÅŸanslıyız. Ä°lmi inancıyla yoÄŸuran bir akademik kadroya sahip olduÄŸumuz için de çok ÅŸanslıyız. Üzerimizdeki vebali kaldırmak için uÄŸraÅŸanların bu gayretini Rabbim fiili dua olarak kabul etsin ve oradaki bu zulmü bitirsin inÅŸallah” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.